Bormúzeumba várják a versenyzőket

2018.05.09. 17:30

Jótékony és sportos lesz a Hosszú-Lépés

Minőségi szekszárdi bor, játékos, sportos vetélkedő, rockabilly zene, remek társaság. Ennél több nem is kell egy kiváló hétvégi programhoz. Mindezt kínálja a május 12-i, jótékony célú Hosszú-Lépés sportnap a Bormúzeumban.

Mácz Katalin, fotó: Makovics Kornél

Az ötletgazda Taba Erika, a Bormúzeum Szekszárd rendezvényszervezője volt. Munkájából adódóan számtalanszor le- és felfutott az épület szintjei közötti lépcsőkön, a pincétől a padlásig. Egy tavalyi nagy rendezvényen például negyven emelet mászást és tizenegyezer-százhat lépést mutatott a számláló. Ez felért számára egy edzéssel. Ekkor jött az ötlet, hogy az épület adottságait kihasználva, a sport és borkedvelő közönség számára egy játékos eseményt szervezzenek, melynek fontos eleme – a feladatok teljesítése után járó – jutalomfröccs és a jótékonyság. A sportfeladatok összeállítására Sas Andrea fitneszedzőt kérték fel.

Azokat szeretnék megszólítani, akik szívesen vállalkoznának egy kis testmozgással járó kihívásra, ha az nem kíván hosszú felkészülést és különleges edzettséget. Egy összesen nyolcállomásos, könnyedén elvégezhető, játékos sport és kvíz feladatsort kell végrehajtani, amelyet sikeres teljesítés esetén minden állomáson jutalomfröccsel honorálnak a Bodri, a Prantner, a Sebestyén és a Németh János Pincészet jóvoltából.

A résztvevőknek szükségük lesz némi alapismeretre is a kvízkérdések megválaszolása során a Szekszárdi Borvidékről, híres szekszárdiakról és a helyi nevezetességekről. Az állomások a Bormúzeum Szekszárd és Borpatika különböző helyszínein lesznek, a „pincétől a padlásig”, ugyanakkor a Béla téri Food Track Show-t is érintik. Az állomásvezetők csapatát, a rendezvényt támogató, neves helyi borászok és az AlakSzobrászat Sasival tagjai alkotják, akik minden jól elvégzett feladat után adnak egy pecsétet a nevezési lapra. A legtöbb pecsétet összegyűjtőket pedig vándorserleggel és értékes nyereményekkel díjazzák.

Tom White, népszerű rockabilly előadó is azonnal igent mondott a szervezők kérésére, így vérpezsdítő muzsika is fokozza majd a hangulatot és az adrenalinszintet. Akinek marad ereje, az akár táncra is perdülhet.

A részvétel regisztrációhoz kötött

A hagyományteremtő szándékkal megszervezett, május 12-én 10 órától 14 óráig tartó rendezvény célja a Szekszárdi Borvidék népszerűsítése a mozgás szeretetén keresztül.

Taba Erika szervező elárulta, a kiváló hangulathoz minden adott, már a vándorserlegek is a célállomáson várják a versenyzőket.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelynek a [email protected] e-mail-címen lehet írásban eleget tenni.

A regisztrációs díj egy jelképes összeg, mindössze ötszáz forint. A bevételből az 1-es és 8-as számú Szekszárdi Gyermekotthont támogatják a szervezők. A résztvevőknek a helyszínen is lehetősége lesz további felajánlást tenni.

Családokat és baráti társaságokat egyaránt várnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában