Volgodonszk

2018.05.16. 13:04

Új testvértelepülése van Tamásinak

Az oroszországi Volgodonszkkal írtak alá együttműködési megállapodást.

Balázs László, fotó: Mártonfai Dénes

A Koppány-parti város életében kiemelkedő jelentőséggel bír a testvérvárosi kapcsolatok ápolása. Többek között a németországi Stollberg, Isernhagen és Wurzen, a lengyelországi Suchy Las, a franciaországi Montigny-en Gohelle, a kárpátaljai Tiszapéterfalva és a Tolna megyei város között több program zajlott az elmúlt években.

Széles András alpolgármester a partnerségi kapcsolataikról elmondta, a kölcsönös látogatások révén jobban megismerhetjük egymást, a kultúrák sokszínűségét, felemelő hatását, a különböző szokások értékeit, a történelem közös és eltérő pontjait. A fenti törekvéseiket megerősítve kötötték meg tegnap partnerségi kapcsolatukat az oroszországi Volgodonszkkal. A szerződést Porga Ferenc és Melnikov Viktor Pavlovics polgármesterek látták el kézjegyükkel az önkormányzat dísztermében. A két alpolgármester, Széles András és Makarov Szergej Mihailovics szintén részt vett a ceremónián. Az együttműködési megállapodás – amely magyar és orosz nyelven készült – aláírásával a két település hivatalosan is testvérvárosi kapcsolatba került.

Az Oroszország déli területén található városról annyit érdemes tudni, hogy a volgodonszki atomerőművet 2001-ben helyezték üzembe, és két reaktora van. A létesítmény az első ilyen a hatalmas kiterjedésű országban, amelyet a csernobili atomerőmű 1986-os balesete után üzembe helyeztek. Széles András kiemelte, a település az orosz nukleáris technológia központja, egyetem is működik a városban. Elképzelhető, hogy az ott végzett szakemberek megjelenhetnek majd a paksi erőműbővítési beruházásnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában