Bormúzeum

2018.05.13. 20:00

Változatos, izgalmas, ötletes volt a Hosszú-Lépés

A Hosszú-Lépés immár nemcsak a fröccs egyik fajtája, hanem a Bormúzeum Szekszárd első, saját szervezésű sport– és kvíz vetélkedője is. Tegyük hozzá, olyan játékos megmérettetés, mely a vártnál is jóval nagyobb sikert aratott. Ebben nyilván szerepe volt a remek tavaszi időjárásnak is, ám döntőnek mégis az a különleges program bizonyult, melyet mindvégig kiváló hangulat jellemzett. Taba Erika, az esemény ötletgazdája és főszervezője kellemes meglepetéssel nyugtázta, hogy első alkalom ide, feladatok legfeljebb sejthetősége oda, mégis szép számmal érkeztek a nevezések. Sokan elmesélték, hogy kifejezetten ösztönözte őket a jelentkezésre a meghirdetett jótékonysági mozzanat: az adománygyűjtés a Szekszárdi Gyermekotthon javára.

Szeri Árpád, fotó: Makovics Kornél

„A pincétől a padlásig.” Így szólt az I. Hosszú-Lépés mottója, mely szárnyasszó igazából a helyszíneket bejárva vált érthetővé. Sas Andrea, a sport feladatok összeállítója változatos és ötletes próbák elé állította és bizony jócskán megizzasztotta az indulókat. Az állomások vezetőit és segítőit az „Eddz testben és lélekben Sasival”, valamint és a Bormúzeum Szekszárd lelkes csapata alkotta.

A verseny a picében indult úgynevezett vak kóstolással. A Borpatikában a szőlőprésből kialakított szerencsekerékkel és a kemencében elrejtett bónusz feladatok teljesítésével sokan juthattak tárgynyereményekhez. A lépcsőfeljárón eljuthattak a teraszig, ahol a kötelező beugró sport gyakorlatok után tréfás ügyességi feladatok következtek. A rendezvényteremben berendezett alkalmi Boregyetemen felülések és ugráló kötelezés közben vizsgáztak a résztvevők. A cél végül is a Bormúzeum padlásfeljárójánál várta a Béla térről ide visszafutó versenyzőket.

Minden jól elvégzett feladat után egy pecsét került a nevezési lapra, valamint a felnőtteknek jutalom fröccs, gyermekeknek szörp járt. A legtöbb pecsétet begyűjtő helyezetteket a szervezők, köszönhetően a szekszárdi borászok, intézmények és vállalkozók felajánlásainak, vándorserleggel és értékes nyereményekkel díjazták.

A Pajor család tagjai szerint a verseny rendkívül egyedi volt. A sport mellett örültek annak, hogy agytorna gyakorlatokban is remekelhettek. Jogos büszkeséggel nyugtázták, hogy a legeredményesebb gyermek díjat fiuk, Pajor Máté nyerte el.

Málinger Zsuzsanna, az I. Hosszú-Lépés kupa győztese három szóval jellemezte a programot: változatos, izgalmas, ötletes!

Taba Erika elmondta, hogy már rögtön az eredményhirdetés után sokan megkérdezték tőle: mikor lesz a következő Hosszú-Lépés? A szervezők ígéretet tettek arra, hogy jövőre lesz folytatás és új hagyományt teremtenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában