kiállítás

2018.06.13. 11:30

Képzőművészeti kiállítás nyílt a diákok alkotásaiból

Ihárosi Ibolya, fotó: Mártonfai Dénes

Elbűvölő, varázslatos kiállítás nyílt kedden a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak munkáiból a Babits kulturális központ Bakta galériájában.

Az alkotások többsége többféle technikával alkotott kép. Ezenkívül készítettek a gyerekek maketteket, különleges és óriási bábokat, plaketteket, maszkokat, kisplasztikákat, és láthatók a tárlaton kitalált állatok figurái is.

Az iskola minden évben megrendezi a tanévzáró kiállítást, már második alkalommal a galériában. A megnyitón az intézmény dráma csoportja mutatott be egy részletet a Janikovszky Éva műveiből készült összeállításából.

A kiállítást Pekari Bernadett intézményvezető nyitotta meg, felhasználva az alkalmat arra is, hogy a képzőművészek mellett szóljon a többi művészeti együttes megyei és országos sikereiről is. Zsikó Zoltán, a kulturális központ ügyvezető igazgatója köszöntötte az ifjú tehetségeket, a szülőket és pedagógusokat. A megnyitó ünnepségen a legkiválóbbaknak emléklapot és könyvet adott át az iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában