falunap

2018.06.01. 16:20

Nemes László lett a díszpolgár

Hanol Erzsébet, fotó: beküldött kép

Falunapot tartottak a múlt hétvégén Gyulajon, ahol ebből az alkalomból díszpolgári címet adtak át. Az elismerést Nemes László volt iskolaigazgató, a település korábbi polgármestere vehette át, akinek meghatározó szerepe volt abban, hogy Gyulaj és Szakály között összekötő út épülhetett, hogy megújult az iskola, és hogy megvalósult a gázbekötés a faluban – mondta el Selmeci László jelenlegi polgármester.

Keresztet is szenteltek ezen a napon a település központjában. A feszület felújítási munkáit Fejér Máté szobrász végezte, a költségeket pedig Sej Gábor Leó, a Hetedhét Határ Szociális Szövetkezet elnökének felajánlása fedezte.

Délután színpadi programokat láthattak az érdeklődők. Műsort adtak a gyulaji falunapon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda növendékei, a kurdi Kaposmente Hagyományőrző Egyesület néptánccsoportja, a Pacsirták és a zombai Virágszálak Roma Club táncosai. Fellépett Sipos F. Tamás, Syntia és Lola, és a sort végül a gyulaji cigány táncosok bemutatója zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában