mosolyalbum

2018.06.07. 13:56

Nincs szebb, mint a gyermeki mosoly

Mosolyalbum négy-hat éves korosztályának dobogósai is átvették nyereményeiket a Tolnai Népújság szerkesztőségében. Első helyezett a négyéves, Tolnán élő Somogyi Dominik lett, őt követte az ötéves, sióagárdi Béldi Nóra, a bronzérmet pedig a négyéves, paksi Kiss Zafira Szelina szerezte meg az olvasók szavazatai alapján.

Szeri Árpád, fotó: Mártonfai Dénes

– Eleven, néha akaratos gyermek, de ezzel együtt nagyon jólelkű, szeret játszani, kedveli a vizet és imád focizni – jellemezte kisfiát, a 946 szavazatot gyűjtő Dominikot Somogyiné Müller Szilvia, az óvodai dajka képesítéssel rendelkező édesanya. – Most kiscsoportos óvodás, az elején voltak gondok, de aztán beilleszkedett. A lányokkal jobban megvan, mint a fiúkkal, előbbieket bátran meg is szokta védeni. Azért indultunk ezen a versenyen, mert szerintem, és más szerint is, Dominik jóképű kisfiú. Gondoltuk magunkban, hogy megpróbáljuk, hátha szerencsénk lesz. És így is lett, mert elég sok szavazatot kaptunk. Segítettek a hozzátartozóink, barátaink és így összejöttek a voksok. Dominiknak egyébként van testvére, egy tízéves, ugyancsak bájos kislány. Természetükben van sok hasonlatosság, külsejükben már kevesebb. – Dominik szeme színe kék, a kislányé pedig barna – említett egy különbözőséget az édesanya.

Életvidám, ügyes, kedves, segítőkész, no és persze eleven – a sióagárdi önkormányzatnál dolgozó Béldi Gáborné szerint leginkább ezek a tulajdonságok jellemzik Nóra nevű gyermekét. – Leendő nagycsoportos óvodásként kifejezetten kedveli a kreatív foglalkozásokat, ezek mindegyikében nagy örömmel vesz részt – hangzott a folytatás. – Van egy leánytestvére, aki tíz évvel idősebb nála, éppen most ballag az általános iskolából. Hasonlítanak egymásra, alapvetően tulajdonságaikban, mindketten szorgalmas, udvarias, jó gyermekek. A hatszázhuszonegy szavazatot szerző Nóra tanúbizonyságot is tett kreativitásáról, ám mindenekelőtt bátorságáról, hiszen megilletődés nélkül válaszolt az újságírói kérdésre, mely azt tudakolta tőle: mi lesz majd nagykorában? – Kozmetikus – jelentette ki határozottan.

A négyéves Kiss Zafira Szelina keresztneveinek természetesen története van. – Hihetetlennek tűnik, jóllehet igaz, én megálmodtam a Zafira nevet – közölte Hegyi Tímea, a szociális gondozó édesanya. – Élettársam javaslata volt a Szelina, ennek jelentése: az égnek, Istennek szentelt. Mi, szülők a Zafira nevet használjuk, amikor megszólítjuk kislányunkat. Aki egyébként áldott jó szívű gyermek, imádja az állatokat, nagy kutyarajongó. Az utcán képes megállítani a szembe jövő, ebet sétáltató felnőttet, csak azért, hogy megsimogathassa a kutyust. Miután életvidám és barátságos is, nem okozott különösebb gondot számára az óvodai beilleszkedés. Minden érdekli, könnyen barátkozik, szeret beszélni. De a legtöbbet tíz hónapos kisöccséről, Doriánról áradozik. A paksi kislány, köszönhetően a rokonságnak, ismerősöknek, nagyon jól szerepelt, ezt bizonyítja ötszázhetvenkilenc szavazata. A díjátadón nem tudtak jelen lenni, de a nyereményt természetesen számukra is eljuttatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában