Sövér László

2018.06.03. 07:00

Sövér László idén a fiataloknak segít

Melcher Alexa, fotó: beküldött kép

Sövér László hat évesen vezetett először gokartot, egy évvel később már versenyen is indult. 2008 óta nem volt megállás, 2012-től profi szinten, verseny gokartokkal kezdett edzeni. Számos nyertes futamon kívül az „Év felfedezettje” és az „Év Junior Gokartosa cím” büszke tulajdonosa. Eddigi pályájának talán legfontosabb állomása a 2016-os év, amikor az ERT Racing Team tagja lett, mely csapattal sikert sikerre halmozott, Európa-bajnokságon lettek másodikak.

Fotó: Hajósi Miklós

Sövér László elmondta, a 2018-as szezonban nincs csapata, szabadúszó. Saját erőből készül a versenyekre, emellett a fiatalabb generációt tanítja, szerelő munkákat végez. Ebből próbálja finanszírozni a versenyzést.

Fotó: Hajósi Miklós

– Arra kell leginkább felkészíteni a fiatalokat, hogy fejben is ott kell lenni a pályán. A versenyen ki kell zárni, hogy holnap iskolába kell menni, ott, abban a pillanatban a pálya, az autó, a verseny a legfontosabb. A pálya széléről koordinálom őket a verseny alatt. Emellett a szerelésben is részt veszek, így még inkább átlátom, hogy miben tudok segíteni nekik, tisztában vagyok a jármű állapotával – összegezte feladatait Sövér László.

A gyerekek edzését, fejlesztését, tanítását Laci a későbbiekben is el tudná képzelni munkájának, de mielőtt teljes állásban végezné az edzői feladatokat, szeretne még a versenyzésre koncentrálni. A közeljövőben Ausztriában a Szlovák-bajnokságon, majd nyár végén az Európa-bajnokságon szeretne egy komolyabb csapattal a rajthoz állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában