Megújultak a műfüves pályák

2018.07.27. 12:30

A társasági adókedvezményt vették igénybe a felújításukhoz

2009-ben adták át a három műfüves pályát a megyeszékhelyen. A burkolatnak – melyen a homokréteg tetején egy másik, granulátumból álló réteget helyeznek el – használattól függően tíz év körül van az élettartama.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

A két, kis méretű futsalpálya rendbe tétele már tavaly is időszerű lett volna, most a társasági adókedvezményt igénybe véve megtörtént a felújításuk – mondta Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezetője. A beruházáshoz az önerőt a sportközponton keresztül az önkormányzat biztosította. Az állagmegóvás miatt ajánlott kötelező karbantartást minden évben elvégezték, de az intenzív igénybevétel miatt erősen elhasználódott a felületük – tette hozzá az ügyvezető.

A nagypálya nincs annyira rossz állapotban – a sarkoknál jobban kopott –, de 2019 tavaszán tervben van a helyreállítása. A két kispályát augusztus elején hivatalosan is átadják, így újra beindulhat a nagyüzem. A városi kispályás labdarúgó-bajnokság elmaradt tavaszi fordulóit is bepótolják, majd ezt követően indulhat a 2018/2019-es évad őszi szezonja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában