Szórakoztak és kitüntették őket

2018.07.29. 20:00

Együtt töltötték el a napot a polgárőrök

Tizennyolcadik alkalommal tartották meg a megyei polgárőr találkozót.

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

A Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége (TMPSZSZ) tizennyolcadik alkalommal rendezte meg megyei polgárőr találkozóját, melynek idén Magyarkeszi volt a házigazdája. Az eseményt hol nagyobb – tavaly Dunaföldváron tartották –, hol kisebb településeken rendezik, szombaton első alkalommal volt Magyarkeszin.

Köszöntőjében Széles János, a TMPSZSZ elnöke hangsúlyozta, ez nagy megtiszteltetés és egyben hatalmas kihívás is a jól működő helyi egyesületnek, melyet mindenben támogat Kovács Erzsébet polgármester. A falu első embere ezért a szövetségtől egy emlékplakettet is átvehetett.

A polgárőr vezető elmondta, 1993-ban negyvenezer, most huszonnyolcmillió forint működési támogatást kapnak évente a Belügyminisztériumtól. Áldozatkész, ingyenes munkájuk társadalmi megbecsültségét jelzi, hogy új elektromos kerékpárokat, motorokat, autókat kapnak, hogy a közbiztonság ne sérüljön, a bűncselekmények száma tovább csökkenjen. Együtt dolgoznak a körzeti megbízottakkal, így nincs olyan nap, hogy ne vigyázná valaki a települések nyugalmát, ami biztonságérzetet nyújt az embereknek. A közhangulat annak ellenére sem volt rossz a falvakban, hogy a rendőrkapitányságokat terhelte a migrációs válság.

A találkozón természetesen nem maradhattak el a sportrendezvények, volt kispályás futballbajnokság, légpuskalövészet és technikai bemutatók, a kulturális programban színpadra léptek a helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok. A lényeg azonban, ahogyan Széles János fogalmazott, hogy találkozzanak, ismerkedjenek a polgárőrök egymással, s a családjukat is magukkal vihessék. Apropó család, a legkisebbek sem unatkoztak, hiszen a szövetség ingyenes légvárral, arcfestéssel, csillámtetoválással, habpartival járt a kedvükben. A megyei polgárőr találkozón mintegy ezren vettek részt, ennyi adag babgulyás készült a Fejér, Somogy és Baranya megyéből érkező vendégeknek, és a „legénységnek.” Az eseményen részt vett dr. Túrós András, az Országos Polgárőrszövetség (OPSZ) elnöke, aki a díjak átadásánál segédkezett. Ketten, László Krisztián, a Bonyhádi Polgárőr Egyesület elnöke, és Palló István az izményi szervezet első embere kapott arany érdemkeresztet. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Váradi Balázsnak, a Magyarkeszi Polgárőr Egyesület elnökének, és Szabó Tibor iregszemcsei elnöknek adott át elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában