fejlesztés

2018.07.09. 20:00

Három felújított utcát adtak át Bonyhádon

Szomorkás, esős időben, de rendkívül örömteli eseményre került sor ma Bonyhádon, ahol három felújított utcát adtak át ünnepélyes keretek között is a forgalomnak, a lakosoknak.

Hargitai Éva, fotó: Mártonfai Dénes

Elsőként a Perczel Mór utca Ipari Parkhoz közel eső végén vágta át a kifeszített nemzeti színű szalagot Filóné Ferencz Ibolya polgármester, Farkas László önkormányzati képviselő, valamint Kőműves József, a kivitelező Kész Kft. ügyvezetője.

A település egyik talán legforgalmasabb utcájának felújítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretében valósulhatott meg. A Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című kiírásra benyújtott, „Kerékpárút kiépítése Bonyhád központjából az Ipari Parkig” című beadvánnyal 205 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a célra a város. A beruházás útburkolat, járda és árokrendezést, kerékpárút, illetve -sáv és -nyomvonal kialakítást is magában foglalt. E mellett kilenc kerékpártárolót is telepítettek.

Filóné Ferencz Ibolya elmondta, a Belügyminisztériumhoz beadott, utólagos támogatásban részesült pályázata révén egy híján 30 millió forint támogatást nyert Bonyhád, amelyhez 13 millió forint önerőt biztosítottak, és az így kapott összegből két utca is megújulhatott.

A Bezerédj utca a Dr. Kolta László utcától a Kossuth Lajos utcáig, 352 méter hosszan kapott új burkolatot, szegélyköveket. – Örülök, hogy ilyen szintű fejlesztés valósult meg – nyilatkozta Sebestyén Gergely, aki hét éve lakik az utcában. Hozzátette, hogy szerinte a település főbb belterületi útvonalai kisvárosi szintet tekintve rendben vannak. Filóné Ferencz Ibolya polgármester pedig azt mondta, jólesik az elismerés, de van még mit tenni.

Szintén új aszfalton járhatnak a közlekedők a Móricz Zsigmond utcában, amely mintegy 323 méteren esett át felújításon. Itt plusz fejlesztést jelent, hogy megújul majd a járdának az a szakasza, amely kimaradt a 2012-es rekonstrukciós munkákból (akkor csak az egyik oldalon került sor felújításra). Erre a célra a város önerőből 3,5 millió forintot fordít, Kersák Tamás önkormányzati képviselő pedig saját keretéből 900 ezer forinttal járult hozzá.

(Borítóképünkön: Filóné Ferencz Ibolya, tőle jobbra Kőműves József, balra Farkas László, valamint Vizin Balázs, az önkormányzat kommunikációs munkatársa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában