fejlesztés

2018.07.05. 17:30

Kerékpárút köti majd össze Bátaszéket és Alsónyéket

Letették az Alsónyéket Bátaszékkel összekötő kerékpárút alapkövét. Mindkét település polgármestere meghatározónak nevezte az eseményt.

Hanol Erzsébet, fotó: Makovics Kornél

– Ünnepnap ez a mai – kezdte köszöntőjét Dózsa-Pál Tibor, Alsónyék polgármestere, a falut Bátaszékkel összekötő kerékpárút csütörtöki alapkőletételén a város határában. Elmondta, hogy ezer szállal kötődik egymáshoz a két település, és most ez lesz az ezeregyedik. A polgármester a projekt fordulópontjának nevezte az eseményt, hiszen egy hosszú előkészítő munka végéhez értek ezzel, és végre jöhet a megvalósítás.

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, mert mint mondta, mindig szívesen vesz részt olyan eseményeken, amelyek a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatosak. Egyúttal arra biztatott mindenkit, hogy használják a kerékpárutakat akár munkába járásra, akár a szabadidő eltöltésére. A kerékpárutak révén biztonságosabbá válik a közlekedés, hiszen az utak zsúfoltak.

Dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere szintén mérföldkőnek nevezte a tegnapi eseményt. Elmondta, hogy az alapkőletétel egyben a műszaki terület átadását is jelenti, így hamarosan munkagépek veszik át a helyet, és még az idén átadhatják a kerékpárutat. A városvezető arról is beszélt, hogy Bátaszék és Alsónyék sok éve szorosan együttműködik egymással, ennek újabb példája a most megvalósítás előtt álló pályázat. A bátaszéki polgármester köszönetét fejezte ki minden közreműködőnek, aki hozzájárult a sikerhez.

A TOP-os források jelentős részéről döntöttek

A valamivel több, mint egy kilométer hosszú kerékpárút építésére kétszázhetvenhétmillió forintot nyert Alsónyék önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Fehérvári Tamás elmondta, hogy az Európai Uniós támogatásnak köszönhető TOP-os pályázatok azt a célt szolgálják, hogy a településeket élhetőbbé tegyék, növeljék a foglalkoztatást, segítsenek a családoknak, és ezáltal javuljon az emberek életminősége. Tolna megye keretösszege több mint huszonhét és félmilliárd forint, és ennek közel száz százalékáról már döntés született – fűzte hozzá az elnök. Azt is hangsúlyozta, hogy a fejlesztéseknek megvan a látszatja, tényleges eredményei vannak a pályázatoknak.

Borítóképünkön: Dr. Bozsolik Róbert, Fehérvári Tamás és Dózsa-Pál Tibor a leleplezett alapkőnél Bátaszék határában

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában