egészségfejlesztési iroda

2018.09.25. 18:10

A lakosság egészségi állapotának javítása az átfogó cél

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

A Tolna Megyei Balassa János Kórház új szervezeti egységeként egészségfejlesztési iroda nyílik az egykori egészségügyi szakiskola épületének (lila épület) földszintjén. A megnyitón Pappné Kozma Krisztina, a projekt vezetője célként három fogalmat, az egészséges táplálkozást, a lelki egyensúlyt és a mozgás fontosságát jelölte meg. Missziójuknak a lakosság egészségközpontú, komplex szemléletmódjának kialakítását tekintik. Az Emmi osztályvezetője, dr. Vitrai József köszöntőjében hangsúlyozta, az iroda az egészségre koncentrál majd azért, hogy a férfiak és nők várható élettartama növekedjen. Ez elérhető a káros szenvedélyek elhagyásával, vagy a felesleges kilók leadásával.

Ács Rezső polgármester elmondta, az egészségügy újabb elemének fontos szerepe lesz az egészségmegőrzéssel kapcsolatos prevenciós és egyéb programok szervezésében, koordinálásában. Az iroda nemcsak a megyeszékhelyről szól, hanem a kistérséghez tartozó tizenhét településről is. A 89,1 millió forint pályázati forrásból kialakított helyiség új munkahelyeket teremt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában