2018.09.29. 19:00
Döbrököz jellegzetes ételét is bemutatták
A döbröközi pereckalácsot, más néven likas kalácsot is megkóstolhatták a Határtalan édességek elnevezésű rendezvény résztvevői Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban hétvégén. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett program egyrészt azt a célt szolgálta, hogy a régi receptúrákat megismertessék a hazai közönséggel, másrészt a magyar cukrászat jelenlegi állapotát, a külföldi trendek hatását mutatták meg a határon túl dolgozó cukrászoknak.
![](https://cdn.teol.hu/2021/12/6s45cTskXKbwPVjluwUA5FD8M1pgCzRdIPO-cU3e2ag/fill/1470/2438/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmMjdlOWZmZWM5MTRhNGM5YTk2ZWYxOWQ2NTVhYjgy.jpg)
A polgármester köszönetét fejezte ki a döbröközi származású aranykoszorús mestercukrásznak, Gábor Sándornak, aki benevezte a települést a színvonalas programra, amelyen Döbrököz lehetőséget kapott, hogy bemutathassa jellegzetes ételét és népviseletét.