Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat

2018.09.10. 15:30

Roma napot szervezett a nemzetiségi önkormányzat

Nyárzárásként roma napot tartott nemrégiben a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A Roma Ház környékét reggeltől lecsóillat lengte be, ugyanis több bográcsban készült az étel, amelyet aztán punyával kínáltak a program résztvevőinek.

Hanol Erzsébet

Kulturális programokkal is várták az érdeklődőket. Délelőtt az alsózsolcai metodista gyülekezet kórusa és zenekara adott műsort, később pedig cigány hagyományőrző csoportok léptek fel. A Kaly Luludyi együttes, a Mohácsi Tamburazenekar és a Vásárosdombói Romák Érdekvédelmi Szervezetének társulata szórakoztatta muzsikájával, táncával a népes közönséget. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, akik kézműves foglalkozáson, ügyességi vetélkedőn és sportversenyen vehettek részt.

Szabó Loránd polgármester a rendezvényen elmondott köszöntőjében arról beszélt, hogy a város önkormányzata sokat próbál tenni a helybeli hátrányos helyzetű családok felzárkóztatásáért. Ilyen projekt például a konyhakertek megművelését segítő mászlonyi mezőgazdasági program, az Erzsébet utcai szőlőskert létrehozása és gondozása, a tanulásban lemaradt diákok felkészítését szolgáló tanoda működtetése, az egészségnevelő előadások tartása, valamint a gyerekek táboroztatása. A városvezető arról is beszélt, hogy szeptember elsejétől várnak minden dolgozni vágyót, akiket az önkormányzat közmunkaprogramjában tudnak foglalkoztatni.

A roma napon Szabó Loránd polgármester, Kiss Béla alpolgármester és Ligorovics Zsolt, a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke ösztöndíjat adott át tíz jól tanuló gyereknek.

Ők és szüleik örömmel fogadták az iskolakezdéshez nyújtott egyenként ötezer forintos támogatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában