Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat

2018.09.10. 15:30

Roma napot szervezett a nemzetiségi önkormányzat

Nyárzárásként roma napot tartott nemrégiben a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A Roma Ház környékét reggeltől lecsóillat lengte be, ugyanis több bográcsban készült az étel, amelyet aztán punyával kínáltak a program résztvevőinek.

Hanol Erzsébet

Kulturális programokkal is várták az érdeklődőket. Délelőtt az alsózsolcai metodista gyülekezet kórusa és zenekara adott műsort, később pedig cigány hagyományőrző csoportok léptek fel. A Kaly Luludyi együttes, a Mohácsi Tamburazenekar és a Vásárosdombói Romák Érdekvédelmi Szervezetének társulata szórakoztatta muzsikájával, táncával a népes közönséget. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, akik kézműves foglalkozáson, ügyességi vetélkedőn és sportversenyen vehettek részt.

Szabó Loránd polgármester a rendezvényen elmondott köszöntőjében arról beszélt, hogy a város önkormányzata sokat próbál tenni a helybeli hátrányos helyzetű családok felzárkóztatásáért. Ilyen projekt például a konyhakertek megművelését segítő mászlonyi mezőgazdasági program, az Erzsébet utcai szőlőskert létrehozása és gondozása, a tanulásban lemaradt diákok felkészítését szolgáló tanoda működtetése, az egészségnevelő előadások tartása, valamint a gyerekek táboroztatása. A városvezető arról is beszélt, hogy szeptember elsejétől várnak minden dolgozni vágyót, akiket az önkormányzat közmunkaprogramjában tudnak foglalkoztatni.

A roma napon Szabó Loránd polgármester, Kiss Béla alpolgármester és Ligorovics Zsolt, a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke ösztöndíjat adott át tíz jól tanuló gyereknek.

Ők és szüleik örömmel fogadták az iskolakezdéshez nyújtott egyenként ötezer forintos támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában