Autisták Országos Szövetsége

2018.12.06. 13:00

Elsőként kapta meg Andorka Gábor a Senpai díjat

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött kép

Az Autisták Országos Szövetségének (AOSZ) Senpai díját vehette át a hétvégén Andorka Gábor, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium igazgatója. Az elismerést most először adták, kezdeményezője pedig az autizmussal élő, szekszárdi Egle Botond. A díjat azok számára ítélik oda, akik értő figyelemmel fordulnak az autista emberek felé, segítik őket céljaik elérésében. Az AOSZ döntése nyomán Andorka Gábort annak elismeréseként kapta a díjat, amiért lehetőséget és támogató környezetet biztosított Botond számára az érettségi sikeres teljesítéséhez.

Az ünnepséget Budapesten, az Andrássy Élményközpontban tartották, ahol fennállása harmincadik évfordulóját ünnepelte az AOSZ. A hagyományos szakmai és családi napon minden eddiginél több résztvevője volt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára is, aki köszöntőjében kitért az érdekvédelmi munka és a társadalmi elfogadás fontosságára is.

Borítóképünkön: Egle Botond adta át a Senpai díjat Andorka Gábornak az elmúlt hét végén a fővárosban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában