virágkötés

2019.01.28. 13:00

A bátaszéki virágkötő nemzetközi porondra lép

Wessely Gábor

Forrás: MW

Fotó: archív

Elfogadott tény, hogy a legjobb szakácsok férfiak. S mostantól azt is bizonyított tényként kell elfogadnunk, hogy a legjobb virágkötő férfi. Egy bátaszéki fiatalember, Kató Szabolcs Áron szerzett jogosultságot arra – hazai versenyeken való kiváló szerepléseivel –, hogy Magyarországot képviselje az augusztusi nemzetközi megmérettetésen, az oroszországi Kazanyban. A Worldskillsre bejutni óriási dolog. Előkelő helyezést elérni a legjobbak szakmai versenyén: maga a megvalósult álom.

Sejthető, hogy Kató Szabolcs nem egy sima virágkötő. Rendkívüli kreativitással és szépérzékkel, művészi ambícióval megáldott srác. Először dísznövénykertész végzettséget szerzett a bajai Bereczki Máté Szakközépiskolában, majd ugyanott kapta meg – tavaly – a virágkötő szakmunkás-bizonyítványt. Sűrű volt a 2018-as éve. Egy budapesti szakmai versenyen első, egy kecelin összetett első, egy szombathelyin pedig összetett második helyen zárt. Ezeken a komoly erőpróbákon való szereplés alapján választják ki a nemzetközi versenyekre küldendő személyeket. A szervező és koordináló a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete.

A fiatalember otthoni környezete is tanúskodik arról, hogy mivel foglalkozik. Egyedi virágkompozíciók díszítik a lakást, s a még elöl lévő adventi koszorún is látszik, hogy saját terv alapján készült.

Eredményeit az iskolája is méltányolta. Ő kapta 2018-ban az „Év Diákja” oklevelet és plakettet. Most már dolgozik. Pályakezdő a nagymányoki Szabó Kertészetben, ahol tehetségének megfelelő feladatokat bíznak rá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában