homok- és kavicsbánya

2019.01.01. 13:30

Kiadták a környezetvédelmi engedélyt a madocsai bányára

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock illusztráció

Madocsa honlapja osztotta meg olvasóival azt az információt, hogy a helyi lakosság egyértelmű ellenállása és elutasítása ellenére a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala kiadta a környezetvédelmi engedélyt a szekszárdi BET-BAU Építőipari és Kereskedelmi Kft. számára homok- és kavicsbánya létesítésére és a tervezett bányászati tevékenység megkezdésére. A hivatal határozatában azt írták, hogy a szakhatósági állásfoglalás, valamint a szakkérdések vizsgálata alapján környezetvédelmi szempontból jogszabályi kizáró ok nem merült fel, és a szükséges előírások betartásával a környezetvédelmi engedély kiadható.

Lapunk is többször foglalkozott a Madocsán kialakult helyzettel. A falu lakossága kifejezte véleményét azzal kapcsolatban, hogy nem szeretnének bányát a település határában. Március 7-én helyi népszavazás kiírását kezdeményezték, amelyhez 316 aláírásra volt szükség. A kezdeményezők által leadott 126 íven 1139 aláírás szerepelt. Ennek megfelelően igen magas volt a részvételi arány a júniusi szavazáson is, amelyen szintén elutasították a bányanyitást a madocsaiak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában