évforduló

2019.01.03. 07:00

Megünneplik a várossá nyilvánítás évfordulóját

A Koppány-parti település 1984. január 1-jén kapott városi rangot. Az 1730-ban már mezővárosként szerepelő Tamási legfőbb turisztikai nevezetessége a Várhegy alatt található termálfürdő.

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

A fürdő 2011 augusztusában egy modern, négyezer négyzetméteres, nyolc medencével, szaunavilággal, élményelemekkel rendelkező fedett fürdővel bővült. Itt van a Gyulaj Zrt. központja, amely a volt Eszterházy-birtokon gazdálkodik és vadásztat. A vállalat termálfürdőhöz közeli, 20 hektáros vadasparkjában a magyarországi erdők valamennyi nagyvadja megtekinthető.

Porga Ferenc polgármester elmondta, a 8500 lakost számláló járásszékhely fejlődését elősegítő gazdaság- és területfejlesztési politika eredményeként jó néhány nagy ívű beruházás valósult meg az elmúlt években. Több, elkészült és jelenleg is zajló fejlesztés a kerékpáros turizmus bővítését szolgálja. Az urbanizációs háttérfeltételek biztosítása érdekében 2016 agusztusában felavatták a négy évszakos lovas pályát. Két lépcsőben az elmúlt évek legjelentősebb sportberuházása valósult meg: idén szeptember elején ünnepélyesen átadták a Németh László Városi Sporttelepet. A helyi és környékbeli lakosok december közepén vehették birtokba a teljes körű rekonstrukcióval megújított piacteret. Számos munkahelyteremtő beruházás mellett új vállalkozások települtek az iparterületre, ahol a már korábban betelepült cégek is folyamatosan bővítenek, köszönhetően az önkormányzat által végrehajtott infrastruktúra-fejlesztő befektetéseknek.

A 35 éves évforduló megünneplésére Tamási Város Önkormányzata több programmal is készül.

Fontos a sport

2016-ban kialakítottak egy nagy gyepszőnyeges és egy kis műfüves pályát a sporttelepen. Ezt egy nagy műfüves pálya megépítése követte. beruházás értéke nettó 116,5 millió forint, az összeg egy része taós forrás, a másik pedig az önkormányzat által biztosított önrész. A kivitelezést a város önkormányzati cége, az Építő és Városüzemeltető Kft. (ÉVÜ) végezte. A piactér rekonstrukcióját 200 millió forint uniós forrásból szintén az ÉVÜ valósította meg, a generálkivitelező a Tam-Bau Kft. volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában