testületi ülés

2019.03.01. 12:30

Nem változik Tolnán a sporttámogatás

Steinbach Zsolt

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Idén a tavalyival megegyező összeggel támogatja a tolnai önkormányzat a helyi sportegyesületeket. A támogatás felosztásáról tegnapi ülésén döntött a helyi képviselő-testület.

A versenysportnak 12,59 millió forint közvetlen támogatás jut. Ezen belül 9,5 milliót a hat kiemelt sportegyesület kap. A tavalyi felosztásnak megfelelően a Tolnai Kajak-Kenu Sport Egyesület 2,2 millió forint, a Tolna-Mözsi Futsal Sportegyesület 1 millió, a Tolna Kézilabda Club 2 millió, a Tolna Városi Futball Club és Szabadidős Társaság 2,6 millió, a Fastron Asztalitenisz Club 700 ezer, a Tanren Karate Sportegyesület 1 millió forint támogatást kap.

Két városi tulajdonú, sportegyesületek által üzemeltetett sportlétesítmény működtetésére 3,09 millió forint fordítható. Nevezetesen a kajakház üzemeltetésére 670 ezer, a városi sporttelepére 2,42 millió forint. A gyermek- és tömegsport mindezen felül szintén a tavalyihoz hasonló, 800 ezer forint támogatásban részesül. Erre a keretre helyi intézmények és egyesületek pályázhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában