koncert

2019.04.01. 20:00

Az idei tolnai Oscar-gála a mozifilmzenékről szólt

A Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar (IFZ) immár harmadik, Movie Night című nagykoncertje stílszerűen „Oscar-gálás” külsőségek között zajlott több mint félezer érdeklődő ember előtt szombaton este, a tolnai Lovardában.

Steinbach Zsolt

Fotó: Beküldött kép

A zenekar nagykoncertjei a város leglátogatottabb kulturális rendezvényei. Idén is óriási érdeklődés előzte meg az együttes előadását. Már két hónappal a koncert előtt elfogyott az előre foglalható négyszáz jegy, ezenfelül „VIP-páholy” és további plusz ülőhelyek várták a több, mint ötszáz fős közönséget. Ez volt az IFZ harmadik tematikus nagykoncertje, a nagy sikerű „Fantasy” és a „Broadway” után.

Az idei, Movie Night Concert­en – ahogy a nevéből is kiderül – mozifilm zenék csendültek fel. Hat kompozíció – Az utolsó mohikán, a Jurassic Park, a Robin Hood, a Reszkessetek betörők, a Merida, a bátor zenéje és egy filmzene-válogatás – hangzott el, mindegyik hosszú, igényes és nehéz mű – professzionális előadásban.

Ahogy az az IFZ koncertjein lenni szokott, most is alkalmaztak show-elemeket a közönség minél teljesebb szórakoztatása érdekében. Az előadások állandó konferansziéja, Pilisi István ezúttal nem az operaház fantomjának öltözött, hanem Oscar-gálásra véve a figurát szmokingban ismertette az elhangzó műveket. Mellette minden darabnál más és más, gyönyörű, fiatal hölgy tűnt fel, akik az együttes egyenruháját is készítő Müller Olimpia estélyi ruháiban tündököltek.

Az este folyamán köszöntötték a zenekar jubiláló tagjait. Fekete Gréta, Beck Andrea és Kolozsvári Gábor tíz éve fújja az együttesben, Hancsókné Dlusztus Ágnes pedig már három évtizede tagja a zenekarnak. Utánpótlásban sincs hiány, hat új tagot is bemutattak, Nagy Melinda, Jánvári Viktória, ifj. Létai Péter, Kiss Csaba, Oszter András és Molnár Boldizsár személyében.

Ez alkalomból adták át az Év zenésze díjat is. Az együttes tagjainak szavazata alapján Zsolnai Beatrix – aki trombitán és zongorán játszik, illetve a szervezőmunkából is kiveszi a részét – vette át az elismerést Tari Gergely karmestertől. Ő külön köszönetet mondott Rácz Tibornak, a zenekar másik vezetőjének.

A koncert idén is hatalmas sikert aratott, a hozzáértők körében is. A közönség szokás szerint csak néhány ráadás után engedte elvonulni a zenészeket.

Brass Vegas

A több évtizedes múltú Tolnai Ifjúsági Fúvószenekart 2015-ben vette át a tolnai zeneiskola fiatal művész-tanára, Tari Gergely. Folytatva, de részben meg is újítva az együttes művészeti irányvonalát. A következetes munka eredménye, hogy a zenekar 2017-ben, a prágai nemzetközi minősítőn kiemelt arany minősítést kapott. Az IFZ rendszeres fellépője nemcsak a helyi, hanem megyei, illetve környékbeli rendezvényeknek, de Szerbiában és Németországban is felléptek már. Egyedülálló programjuk a tolnai Brass Vegas Fesztivál, amelyet idén szeptember 6-7-én tartanak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában