séta

2019.04.15. 19:10

Emlékeztek és imádkoztak a társaskör szervezte sétán

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Sétát szervezett virágvasárnap az újvárosi temetőbe a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör. Mint azt Horváth Jánosné általános elnök-helyettestől megtudtuk, körülbelül húszan indultak útnak a Szent István-háztól. Első állomásuk az újvárosi templomnál volt, ahol a felújítás alatt álló keresztnél imádkoztak, illetve a Keresztek ​és kiskápolnák Szekszárdon című könyvből olvasták fel történetét. A csapat ezután kisétált a temetőbe. Itt először a szekszárdi származású tolnai apát, Lendvai István sírjánál álltak meg. Ezután több papra, társasköri tagra emlékeztek, minden nyughelynél imádkoztak a jelenlévők, koszorút és gyertyát helyeztek el, illetve akivel kapcsolatban volt valamilyen emlékük, azt elmesélték egymásnak. Megnézték az 1896-os régi keresztet, illetve a 2000-ben állított újat is. A séta végén Kirsch János sírjánál idézték fel a diakónus alakját.

Horváth Jánosné azt is elmondta, rendszeresen szerveznek sétákat virágvasárnap. Korábban templomokat kerestek fel: az újvárosi-, illetve a belvárosi templomot, de a társegyházak imaházait is meglátogatták, például a baptistákét. A mostani alkalmon körülbelül két és fél órát gyalogoltak a résztvevők, és nagyon jól sikerült, így elképzelhető, hogy újra szerveznek hasonló sétát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában