adomány

2019.04.16. 12:30

Érzékeli a füstöt, így megnöveli a biztonságot

Hanol Erzsébet

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Rászoruló családoknak adott füstérzékelőt a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Katolikus Karitász és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével a „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampány részeként.

Két-két dombóvári, döbröközi és kurdi, valamint egy-egy gunarasi és kaposszekcsői család kapott ilyen módon segítséget – mondta el Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Mint mondta, a program egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a lakástüzek és az abból eredő sérülések megelőzésére, a biztonságos fűtésre, a tűzvédelmi szabályok betartására, és arra ösztönözze a lakosságot, hogy minél többen helyezzenek el otthonukban füstérzékelőt. Egy lakástűz esetén ugyanis csak percek állnak a lakók rendelkezésére, hogy biztonsággal elhagyják az otthonukat. A tűz kezdeti szakaszában általában először füst képződik, ezt észlelve a füstérzékelők átlagosan egy percen belül jeleznek, így adva nagyobb esélyt a menekülésre, esetleg a tűz eloltására a kezdeti szakaszban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában