Díjeső a borászoknak

2019.04.19. 14:30

Jól szerepeltek a Tolna megyeiek a versenyen

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Minden évben nagy érdeklődés kíséri a Magyarországi Németek Országos Borversenyét, melyet nemrég Mecseknádasdon rendeztek meg. A Sopronitól a Szekszárdiig, a Mátraaljaitól a Kunságin át a Villányiig szinte valamennyi jelentős hazai borvidék képviseltette magát a versenyen.

Rekordszámú, összesen 725 borminta érkezett, és azokat a 45 szakértőből álló, kilenc bizottságra osztott zsűri két teljes napon át kóstolta. A házigazdák ezúttal is nagy gondot fordítottak arra, hogy az ország különböző szegleteiből érkezett borszakértők ideális körülmények közt tesztelhessék az egyes minták tisztaságát, karakterességét, zamatát.

Tolna megyéből is számtalan pincészet nevezett. A vörösboros kategóriában nagy aranyérmet nyert a szekszárdi László Attila és a bátai Guldné Gelencsér Noémi. A megyei borászok közül több éremmel is jutalmazták a szekszárdi Prantner Pincészetet, a Garai Pincészetet, a Schiebert Pincészetet, a bátaszéki Werner Pincészetet, Schroth Zoltánt, a paksi Fritz Jánost, Nepp Henriket, a váraljai Szabó Laci Pincészetét, a györkönyi Braun-Bősz Pincészet Kft.-t, Koch Ádámot, a bonyhádi Sebestyén Tibort, a bátaszéki Brenner Márkot és a Mauthner Pincészetet.

A fehérborok kategóriájában nagy aranyat nyert a bátaszéki Werner Pincészet és a szekszárdi Schiebert Pincészet egy-egy bora. Aranyérmet nyert a bonyhádvarasdi Bernát Pince, a szekszárdi Prantner Pincészet, a gyönki Kemler Imre. Ezüst­érmes lett a bátaszéki Schroth Zoltán, a váraljai Szabó Laci Pincészete, a bátai Muth József, a bonyhádvarasdi Bernát Pince egy vagy több bora. A rozé és a siller kategóriában a szekszárdi Prantner Pincészet kékfrankos bora lett aranyérmes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában