gyújts egy gyertyát

2019.04.28. 18:10

Kékbe és zöldbe öltözött a Dienes iskola

A szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola zenés műsorral és rendhagyó futással ünnepelte a Föld napját és a Víz világnapját.

Buschmann Adrienn

Az iskola diákjai és tanárai egyaránt kék vagy zöld pólót öltöttek április 26-án, ezzel szimbolizálva földet és vizet.

Logóné Kovács Zsuzsa programszervező fontosnak tartotta a rendezvény megálmodásakor, hogy kiemelt szerepet kapjon a víz is, hiszen a Föld, a Kék Bolygó felszínének majdnem 71 százalékát borítja. A kék színnel a vizekre és ezek fontosságára, védelmére hívták fel a figyelmet, hiszen napjainkban kiemelten aktuális nem csak a szárazföld, hanem a vizek szennyezése elleni küzdelem is.

A programot az iskola énekkarának előadása nyitotta; a fiatalok Bagdi Bella Gyújts egy gyertyát a Földért című dalát énekelték el társaikkal és tanáraikkal.

Az éneklés mellett a sport is fontos szerepet kapott a programon; az udvarról a kék-zöld forgatag az iskola elé vonult, ahol 180 méteres távot futottak (vagy görkorcsolyáztak, gördeszkáztak, rollerezek) le kicsik és nagyok. Azért pont ennyit, mert száznyolcvan szélességi köre van a Földnek, illetve keleti és nyugati irányban is 180 hosszúsági körre osztják bolygónkat – árulta el Logóné Kovács Zsuzsa.

Miközben a gyerekek csoportonként rajthoz álltak, Simon Andrea igazgatónő elmesélte, hogy különleges nap volt az iskola életében a pénteki, hiszen aznap tartották a Tracht Tagot, azaz a népviseleti napjukat is, amikor a gyermekek német hagyományőrző ruhadarabokat öltöttek magukra. Kora délutánra várták az iskolába Dienes Valéria unokáját is – Bruce Dienest, aki Kanadából látogatott el hozzájuk.

Az iskola előtt közben elkezdődött a verseny; több hullámban érkeztek a célba pedagógusok és gyermekek, ahol zöld és kék szalagokat vehettek át, melyeket az iskola kerítésére tűztek a program zárásaként.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában