elismerések

2019.04.24. 16:20

Két díszpolgári címet adtak át Cikón

TEOL

Fotó: Beküldött kép

Ünnepi testületi ülés keretében adták át nemrég a cikói díszpolgári címeket, amelyeket immár harmadik éve ítél oda az arra érdemeseknek a település önkormányzata. Haures Csapa polgármester elmondta, még tavaly döntötte el a képviselő-testület, hogy idén kiknek adja oda az elismeréseket, ezzel is méltatva tevékenységüket, amelyet a község érdekében folytattak. Mindkét címet posztumusz ítélték oda, így Studer Róbert lánya, Zsalakóné dr. Studer Krisztina, és Hunyadi István felesége, Hunyadiné Cseke Irén vette át az emlékplakettet, valamint az oklevelet.

Zsalakóné dr. Studer Krisztina és Haures Csaba Beküldött kép

Studer Róbert 1955. szeptember 5-én született Bonyhádon. Általános iskolai éveit Cikón töltötte, majd a bonyhádi 504. számú ipari szakmunkásképző intézetben esztergályos végzettséget szerzett. Ezután állt munkába a BOVAS Vasipari Kisszövetkezetben.

Méltatása szerint 1992-ben a település polgármestere, Forray Gellért a Cikói Falu TV alapítvány stúdióvezetői feladataival bízta meg, melyeket hatalmas lelkesedéssel és nagy szorgalommal látott el kis csapatával együtt, folyamatosan fejlesztve a műsorszolgáltatást. Számára a Falu TV több volt, mint hobbi, szabadidejét, hétvégéit áldozta rá. 1994 és 1998 között alpolgármesteri feladatokat is ellátott a településen. Hosszantartó betegség után 2010 májusában hunyt el. Szívesen sportolt, kerékpározott, szerette a társaságot, gyakran szervezett összejöveteleket.

Hunyadiné Cseke Irén és Haures Csaba Beküldött kép

Hunyadi István 1982-ben került Cikóra. 1989-ben újságírói képesítést szerzett, és attól kezdve mindene lett az írás – derül ki méltatásából. Évekig dolgozott a Bonyhádi TV-nek, valamint a Cikói Falu TV-nek, műsorokat szerkesztett. Több nyomtatott sajtóorgánum is publikálta írásait, így a Tolnai Krónika, a Tolnai Népújság, a bonyhádi HON-Lap és a Sporthírek. Német nyelven a Neue Zeitung is közölte cikkeit.

Szerette bemutatni a mindennapi emberek életét, a sportban a foci volt a mindene, de szívesen foglalkozott a röplabda, kézilabda, koronglövészet történéseivel is. A cikói közösségről mindig szívesen és szeretettel írt, hiszen szerette a falut és lakóit. Tisztelettel közeledett minden emberhez, és őt is tisztelték, bíztak benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában