társadalmi szerepvállalás

2019.04.03. 17:30

Színházba vitte a Rotary Club Szekszárd a diákokat

Középiskolás diákok szellemi gyarapodását, kiteljesedését segítette keddi akciójával a Rotary Club Szekszárd.

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

A Rotary Club Szekszárd kiemelt törekvése, hogy támogatják a tehetséges fiatalokat, illetve állami gondoskodásban élő gyerekeknek szereznek örömet.

– A tagságunknak minden évben szervezünk színházlátogatást a szekszárdi Deutsche Bühnébe – mondta dr. Kiszler Gyula, a Rotary Club Szekszárd elnöke. – Mivel a teátrummal és a Szekszárdi Garay János Gimnáziummal is jó kapcsolatot ápolunk, úgy döntöttünk, hogy a fennmaradó jegyeket az iskola német nyelvet tanuló diákjainak megvásároljuk. Összesen hetven fiatal láthatta a 400 éve íródott, skót király, Macbeth tragédiáját. Mivel programjainkban prioritást élvez a fiatalok segítése, az ifjúsági szolgálat terén továbbra is támogatjuk a tehetséges diákokat, kezdeményezésünket a színház és az oktatási intézmény vezetése is örömmel fogadta – tette hozzá az elnök.

Megjegyezte, nagy örömükre szolgál, hogy ezzel a kultúrát és német iránt fogékony középiskolásokat egyaránt patronálták. Dr. Kiszler Gyula kiemelte, a fiúkat kérdezte az előadás után, hogy a ma is aktuális témákat feszegető – a hatalom iránti sóvárgás – színdarab mennyire tetszett nekik, azt a választ kapta, hogy bár a tragédia nyelvezete nehéz, értették és örülnek, hogy ebben a feldolgozásban is láthatták.

A további tervekről beszélve hangsúlyozta, nagy figyelmet fordítanak az iskolákra, óvodákra, gyermekotthonokra. Hosszú ideig a faddi gyermekotthon mellett álltak, mivel az megszűnt, a szekszárdi egyes számú otthonban állami gondoskodásban élő gyerekeknek segítenek. Hamarosan elkezdik az udvar és a focipálya körül lévő védőháló rendbetételét. A látogató szülők számára asztalokkal, padokkal beszélgetésre alkalmas közösségi teret alakítanak ki.

A Bartina hegyen található kilátóban már tavaly fákat ültettek, most a várossal történő egyeztetés után díszcserjék ültetésével, növénydekoráció kialakításával harmonikus látkép kialakítása van tervben.

Húsz fiatalt várnak a lovastáborba

Az RC Szekszárd 2013-tól évente szervezi és koordinálja a világ különböző részéről érkező 15 és 22 év közötti fiatalok szedresi lovastáborát. Ez idén nyáron sem marad el, a nagy népszerűségnek örvendő eseményre ezúttal több mint tíz országból mintegy húsz diákot várnak. Meghatározó és mindennapi program lesz a lovaglás, emellett számos kulturális és játékos program is része lesz a heti tervnek. A fiatalok barátkoznak, tartják a kapcsolatot, hogy ebből a megyének, Szekszárdnak milyen előnye származik, 30 év múlva megtudjuk – húzta alá dr. Kiszler Gyula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában