avató ünnepség

2019.05.03. 17:30

Vizesblokk, büfé, játszótér is várja a látogatókat Sötétvölgyben

Gyuricza Mihály

Fotó: Makovics Kornél

A Szekszárdtól mintegy nyolc kilométerre található Sötétvölgy a természeti környezetével, erdeivel, horgásztavával eddig is sokakat késztetett elragadtatott jelzőkre. Mostantól, ha lehet, még inkább rászolgál az elismerésre. Ma délelőtt átadták a szabadidőközpont vadonatúj, többfunkciós épületét.

Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára avató beszédében elmondta, a magyar erdők a leglátogatottabb belföldi turisztikai célpontok közé tartoznak, a helyi közösségek számára a legtöbb kikapcsolódási lehetőséget nyújtják. Csonka Tibor, a beruházó Gemenc Zrt. vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a horgásztó és környezete nem csak a horgászoknak, hanem a bakancsos turistáknak, kerékpáros természetjáróknak, baráti társaságoknak, családoknak is vonzó programlehetőséget kínálnak.

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott Szekszárdról, mint Isten áldotta helyről beszélt, amelynek értékei között kiemelkedő helyet foglal el Sötétvölgy. Ács Rezső, Szekszárd polgármestere megköszönte a Gemenc Zrt-nek, hogy segít megőrizni, megmutatni a város természeti értékeit. Azt külön is kiemelte, hogy szekszárdi tervezők munkája a tájba illeszkedő szép épület.

A többfunkciós tóparti épületben büfé, nyilvános vizesblokk, rendezvényterem várja majd a látogatókat. Ott kapott helyet a halőr és az erdészet irodája is. Az épület kialakítása lehetővé teszi, hogy később további szolgáltatásokkal bővüljön a kínálat.

A szabadidőközpont része egy különleges játszótér, amelynek tematikáját a tavakba helyezett mesterséges halbölcsők sugallták. A horgásztó egyik sarkánál kisebb-nagyobb családi összejövetelekre, közös piknikezésre alkalmas parkot alakítottak ki, tűzrakó helyekkel, padokkal, asztalokkal. Megújultak, romantikus hangulatot sugallnak a tóban lévő szigetre vető szép fahidak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában