Vár a Megye

2019.06.26. 17:30

Ötödször lesz Tolna Megyei Értékek Napja

Ötödször lesz Vár a Megye – Tolna megyei értékek napja. A megyei önkormányzat rendezvényének ezúttal Szekszárd lesz a helyszíne, és pénteken tartják.

Budavári Kata

20190626_Szekszárd_Megyenapi sajtótájékoztató. Kuti Imréné, a Nemzeti Művelődési Intézet régiós vezetője, Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, Ács Rezső, Szekszárd polgármestere és Fehérvári Tamás, a Tolna megyei közgyűlés elnöke. Foto: Mártonfai Dénes /MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Ötödször lesz Vár a Megye – Tolna megyei értékek napja. A megyei önkormányzat rendezvényének ezúttal Szekszárd lesz a helyszíne, és pénteken tartják. Az erről tartott sajtótájékoztatón Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke megköszönte Ács Rezső polgármesternek, hogy a város partnerséget ajánlott. Hozzátette, a felajánlásnak üzenet értéke van, eszerint csodálatos, stabil megyénk és egy jövőt építő megyeszékhelyünk van. A szervezéshez, lebonyolításhoz többen is segítséget nyújtanak, és mint kiderült, idén negyven település képviselteti magát, közel hatszázan regisztráltak.

A Minden Ízében Tolna Megye Főzőversenyre huszonhárom csapat nevezett, ebből tizennégy kóstolópontként működik. A programkínálat igen változatos, lesz Megyeszékhely Felfedező játék a Babits kulturális központ szervezésében, lesz #varamegye játék, amelyben a legtöbb interakciót díjazzák, valamint könnyűzenei események és kulturális programok.

Fehérvári Tamás szerint a nap legfontosabb erénye, hogy az értékeket és a közösséget állítja a középpontba. Ács Rezső, Szekszárd polgármestere szerint komoly kihívás az évek óta futó rendezvényeket úgy megszervezni, hogy azoknak ne kopjon meg a fénye. Ilyen a Vár a Megye, amely jó alkalom az önkormányzatoknak és magánembereknek, hogy kötetlen módon beszélgessenek, találkozzanak.

Kuti Imréné, a Nemzeti Művelődési Intézet régiós vezetője minden évben örömmel fogadja ezt a rendezvényt, elmondása szerint ugyanis az utolsó órában vagyunk, amikor még összegyűjthetjük az értékeket. Arról is szólt, hogy idén olyan települések is részt vesznek az eseményen, amelyek korábban nem.

Zsikó Zoltán, a a Babits kulturális központ ügyvezető igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy pénteken lesz a Szent János és Pál kápolna búcsúja is.

Borítóképünkön (balról) Kuti Imréné, Zsikó Zoltán, Ács Rezső és Fehérvári Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában