kikapcsolódás

2019.06.03. 09:30

Rodeóbikára pattantak a gyerekek a Harci Napokon

Ugrálóvár és rodeóbika is várta a gyerekeket és a felnőtteket a kétnapos Harci Napokon, amelyet pénteken és szombaton tartottak a Vörösmarty téren. A kétnapos rendezvénysorozat péntek este kezdődött ünnepi képviselő-testületi üléssel, tájékoztatott Tóth Gábor polgármester.

Brunner Mónika

Fotó: TN

Mint kiderült, váratlan fordulattal kezdődött a péntek este Harcon. Tóth Gábor polgármester lapunknak elmondta, hogy a testületi ülés előtt tudták meg, hogy egy-másfél éven belül megvalósulhat a szennyvíz-beruházások során kimaradt Kossuth utcában a szennyvízelvezető kiépítése. A projektre 2017 óta pályáztak, és most született pozitív döntés. Az ünnepi testületi ülés az örömhír mellett két nyugdíjassá vált kollégájuk búcsúztatásáról is szólt.

A szombati események tíz órakor kezdődtek a bográcsos ételek főzőversenyével, amely során a halételek, és a bográcsos húsos ételek külön indultak a megmérettetésen. Az ugrálóvár és a rodeóbika a Faluház előtt várta a gyerekeket és a felnőtteket. Volt kuglóf készítés, kézművesek bemutatója és vására, csillámtetoválás, lufihajtogatás, kirakodóvásár és büfé.

Tóth Gábor polgármester elmondta, hogy körülbelül háromszázan látogattak ki a Harci Napokra. A közönségnek nagyon tetszett a Bab Társulat előadása óriásbábokkal és az Iregszemcse Térségi Amatőr Társulat fellépése. Meglepően sokan voltak Szatmári dj. és Jucus fellépésén is. A rendezvény utcabállal zárult, a jó hangulatról a Forte zenekar gondoskodott. A Harci Napokat az EFOP Társadalmi szerepvállalás és közösségfejlesztés – Generációk együttműködésben nyertes pályázatnak köszönhetően 2015 óta rendezik meg, de már tizenhárom éve vannak falunapok a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában