felvételi

2019.07.24. 21:10

Kiderült, kik jutottak be, közzétették a ponthatárokat

BAMA/TEOL

Fotó: Löffler Péter

A Pécsi Tudományegyetem vezetősége idén tizedeik alkalommal szervezett Pont Ott Partit a felvételi ponthatárok megjelenésére váró fiataloknak a baranyai megyeszékhelyen. A rendezvényen képviseltette magát az egyetem szekszárdi Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara is.

Este hét felé már gyülekeztek az izgatott felvételizők a Széchenyi téren, volt aki egyedül, más barátaival, családtagjaival várta az igazság pillanatát. A leendő hallgatók babzsák fotelekben beszélgetve, vagy éppen csocsózva készültek a pontok kihirdetésére. A fiatalok körében népszerű volt a szelfi automata is, sokan megörökítették a várakozás perceit.

Fotó: Löffler Péter

Nem sokkal nyolc óra előtt Miseta Attila rektor, Páva Zsolt polgármester és Koltai Arnold, a hallgatói önkormányzat elnöke köszöntötte röviden a fiatalokat. A rektor úgy fogalmazott, örömteli, hogy a PTE-n növekedett a felvehető hallgatók létszáma. Majd óva intette a leendő gólyákat, mint mondta, ugyan bekerülni lehet hogy nem nehéz, de bennmaradni bizonyára nem lesz könnyű.

A beszédeket követően aztán kezdődhetett is a közös visszaszámlálás, majd a kivetítőn megjelentek a várva várt felvételi ponthatárok. Ezeket a felvi.hu oldalon tekinthetik meg, köztük a szekszárdi kar ponthatáraival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában