ismét összegyűltek

2019.08.31. 18:10

Cseresznyés egykori diákjai találkoztak

Hanol Erzsébete

Fotó: Molnár Gyula

Kulturális programokkal egybekötött diáktalálkozót rendeztek nemrégiben Cseresznyésben. A Paksihirnok.hu oldalon megjelent beszámolóból kiderül, hogy az erdei iskola területén népes csapat gyűlt össze az egykori tanítványokból, akik a Cseresznyés-puszta és az iskola múltját idéző gondolatok után Acsádi Rózsa Cseresznyéshez kötődő prózáiból hallhattak részletet. A rendezvényen külön köszöntötték az egykori tanítókat, Arany Béláné Sári nénit és Feil Józsefné Kókány Marika nénit.

A bográcsokban mindeközben főtt az estebéd, a vendégek pedig egyre hozták a házi készítésű süteményeket. Ezekkel kínálták az Erdélyből, Csíksomlyóról érkezett gyermektánccsoport tagjait, köztük sok árvaházi gyermeket. Fellépett még Szemző Angéla prímás és bandája, illetve a Szarkaláb együttes néptáncműsorát láthatta a közönség.

A rendezvény ideje alatt régi cseresznyési képeket lehetett megtekinteni. Arany Béla tanító bácsira emlékezve elmondták a ma már koros tanítványok, hogy nem csupán tanító volt, de eligazodási pont is a cseresznyésiek számára. Nevéhez fűződik a puszta villanyosítása, és szóba került, hogy az Arany házaspár volt az utolsó tanítópár Cseresznyésben. Nem maradt említés nélkül Bencze Barnabás tanár úr egykori cseresznyési könyvtára sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában