értékelés

2019.09.20. 16:20

Több mint hetvenezer látogatót vonzott a Szekszárdi Szüreti Napok

Budavári Kata

20190915 Szekszárd. Ákos koncert. Fotós: Makovics Kornél

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

A Szekszárdi Szüreti Napok a megyeszékhely legnagyobb, országosan is elismert fesztiválja, amelyet tizenötödik alkalommal rendezett meg a Babits Mihály Kulturális Központ. A gazdag kínálat több, mint hetvenezer látogatót vonzott, a hatvanötféle programból és negyven színpadi produkcióból mindenki kedvére válogathatott. A legnépszerűbbnek a Szent István téri koncertek, így a Republic, Kowalsky meg a Vega, Charlie, Ákos és a Follow the Flow fellépése, illetve a szüreti felvonulás valamint az Experidance A gyöngyhajú lány balladája című előadása bizonyult.

A Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület több, mint tízezer adag ételt adott el az Ízek utcájában. A borudvarban 8888 pohár bor fogyott az idei fesztiválon. A Babits kulturális központ közleménye arra is kitér, hogy a kézműves vásárban ötvennyolc vásáros képviseltette magát, szép, különleges termékekből válogathattak a látogatók. Az árusok között tizennégy népi iparművész, huszonnyolc kézműves, nyolc őstermelő, tíz civil vagy közszolgáltató és nyolc egyéb vásáros volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában