fesztivál

2019.10.03. 20:00

Vonattal utaztak múzeumtól múzeumig

A Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódva hirdette meg az Atomenergetikai Múzeum és a Városi Múzeum a Múzeumtól múzeumig vonattal elnevezésű programot, amely rendkívül népszerűnek bizonyult.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Enyedi Bernadett, az Atomenergetikai Múzeum vezetője a Paksihirnok.hu-nak elmondta, hogy a vonatra szóló jegyek két nap alatt elkeltek, és közel hatszáz látogatója volt a rendezvénynek. Hozzátette, hogy minden „vonatos” programot külön tematikával egészítenek ki, amivel számukra fontos üzeneteket szeretnénk eljuttatni az érdeklődőkhöz.

Ezúttal a környezettudatosságra helyezték a hangsúlyt, így természetes anyagokból, fából és vesszőből készült játékokat próbálhattak ki a gyermekek a múzeumokban. Nagyon népszerű volt a Kackiás Játszótéren a körhinta, a limbó, a malom, a gólyaláb és a különféle ügyességi játékok. A program tematikájához szorosan kapcsolódó alkotó energia pályázat díjnyertes munkáiból rendezett kiállítás az emeleten kapott helyet.

Enyedi Bernadett azt is elmondta, hogy előre tájékoztatták a látogatókat arról, hogy hozzanak magukkal kulacsot, hogy abból fogyaszthassák a múzeum munkatársai által kínált limonádét, ezzel is csökkentve a rendezvényen termelt hulladék mennyiségét.

A vonat késő délután indult vissza a Paksi Városi Múzeumba, ahol a Múzeumok Éjszakáján az eső miatt elmaradt Rézváros legendája című előadást is megtekinthették az érdeklődők a Mare Temporis Alapítvány színjátszóinak előadásában.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatban egész hónapban tartanak foglalkozásokat az intézményben. Dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója elmondta, hogy sok programot hirdettek meg iskolások számára, amelyek egy része az őszhöz kapcsolódik, illetve a mese világát is több alkalommal érintik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában