önkormányzat

2020.02.15. 09:30

Gazdasági, pénzügyi döntéseket hoztak a képviselők

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock illusztráció

Alsónána, Alsónyék, Sárpilis és Bátaszék képviselői együttes önkormányzati ülést tartottak szerdán. Dr. Bozsolik Róbert bátaszéki polgármester elmondta, elfogadták a képviselők az idei évre szóló közös önkormányzati hivatal költségvetését. Elfogadásra javasolták az egészségügyi és szociális, valamint az óvodai társulás idei évre szóló költségeit. Ez többek között azt jelenti, hogy az orvosi ügyeletet, házi segítségnyújtást, családsegítő központot közösen tartják fenn.

Ezt követően a bátaszéki képviselők is testületi ülést tartottak. Napirenden szerepelt az önkormányzat idei évi költségvetésének első fordulója, amit a képviselők alkalmasnak találtak arra, hogy azt tovább tárgyalják. A város költségvetéséről a képviselők megállapították, hogy biztonságos, stabil és a város életének valamennyi területét érinti. A gazdasági egyensúly fenntartásához hitelre idén sem lesz szüksége a városnak a működtetéshez.

Döntés született a szennyvízközmű rekonstrukciós pályázatáról is, a képviselők 6,8 millió forint önerőt szavaztak meg. A pályázat segítségével gépészeti (többek között szivattyúk) felújítást végeznek el még ebben az évben.

A Teleki László Alapítványhoz benyújtott pályázatot is jóváhagyták a képviselők. A Tájház karbantartását, felújítását szeretné a város vezetése megvalósítani pályázat segítségével. Ehhez azonban első körben elő kell készíteni egy tervköltséget, melynek a ráfordítása hárommillió forint, ehhez az önkormányzat másfélmillió forint önerőt biztosít. Sikeres első kör után lehet majd a második fordulóban a felújításra pályázni. Az első kör eredményéről döntés márciusban várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában