bál

2020.02.12. 16:20

Spanyol táncot jártak a Gyakorló Iskola pedagógusai

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Lezajlott a 2020-as Szülők-Nevelők Bálja a szekszárdi Gyakorló Iskolában. Hozzávetőlegesen háromszázötvenen vettek részt a rendezvényen, ebből mintegy ötvenen voltak pedagógusok.

Tizenkilenc éve rendezik meg ezt a tematikus bált, mely volt már görög és Mátyás király korabeli reneszánsz stílusú, az idei spanyol bál lett. Több száz fős szülői csapat vesz részt minden évben, akik a szervezésben is segítenek. A szülők általában a Gyakorló Iskola növendékeinek szülei, de sokszor baráti körrel érkeznek.

– Számomra a legfontosabb, hogy a szülők és a pedagógusok nemcsak a rohanó hétköznapokban vannak együtt, hanem lehetőséget és alkalmat tudunk teremteni arra, hogy megálljunk, és együtt szórakozzunk, kikapcsolódjunk, jól érezzük magunkat – nyilatkozta Bucsányiné Gréczy Gabriella, a Gyakorló Iskola igazgatónője a péntek estéről.

– Régóta részt veszek ezen a bálon – árulta el a Gyakorló egyik pedagógusa. – Vannak, akik mindig eljönnek; lehet, hogy már nem is jár ide a gyermekük, de annyira szeretik ezt a programot, hogy visszajárnak. És annyira nyitott az egész társaság, hogy az első osztályosok szülei is csatlakoznak.

Dr. Zádori Iván, a PTE KPVK dékánhelyettese köszöntőbeszédében elmondta: harmadik alkalommal kaptak meghívást erre a bálra. Mindig nagy várakozással tekintettek arra, hogy milyen lesz a díszítés, milyen tematikájú lesz a bál, és ahogy a tavalyit csodálatosnak találta, az ideit is fantasztikusnak érezte. A nyitótáncban a pedagógusok és a tanítványok az andalúziai táncot, a flamencót adták elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában