kapcsolatok

2020.03.27. 15:30

Betartják a higiénés szabályokat

Brunner Mónika

A Gyönki Nemzetiségi Egyesület tagjai a koronavírus-járvány miatt leginkább telefonon és e-mailen tartják egymással a kapcsolatot. Koronavírusos megbetegedésben szenvedő egyesületi tagról szerencsére egyelőre nem tudnak. Minderről Kemler Imréné elnök adott tájékoztatást.

– Igaz, a tagok egy része boltban, utcán, munkahelyen találkozik, ám ezek nem szervezett formában, azaz nem egyesületi tagi minőségükben történnek. Természetesen a rendkívüli helyzet kapcsán mind az országos, mind a helyben hozott átmeneti szabályokat maradéktalanul betartjuk, az egyesületünk működését ezekhez igazítjuk – mondta az elnök.

Az idősek helyzete, a róluk való gondoskodás sokakat foglalkoztat, hiszen általános tapasztalat, hogy vagy nem értesülnek a szabályokról, vagy csak nehezen tudják betartani azokat. A százhatvanöt tagú egyesületben jelentős számú idős vagy idősödő van, ezért fokozottan figyelnek az előírások, ajánlások betartására. Azon kívül mindenkinek azt javasolják, hogy ha tehetik, – és persze az életkörülményeik lehetővé teszik –, csökkentsék a kockázati lehetőségeket: azaz minimalizálják a személyes találkozásokat, valamint kerüljék a közösséget.

Lapunkat arról is tájékoztatták, hogy mindezzel együtt fontosnak tartják a tájékozottságot. Amellett a higiénés szabályok kiemelt betartását maguk és mások védelmében, hogy a közösségük, egyesületük minél kisebb veszteséggel, és minél hamarabb újra a megszokott életét tudja folytatni.

Szerencsére vannak pozitív események is. – A közösségi házunk felújítása, átalakítása már a kétharmadánál jár, várhatóan hamarosan elkészül, így a járványhelyzet elmúltával birtokba is tudja majd venni egyesületünk – mondta Kemler Imréné elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában