Dunaszentgyörgy

2020.05.16. 09:30

A kikapcsolódást szolgálná a park

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Egy központi park kialakításán fáradozik Kirnyákné Balogh Mária, Dunaszentgyörgy polgármestere. Elmondta, hogy az orvosi rendelő és az óvoda, valamint az iskola közötti területet szeretnék úgy átalakítani, hogy alkalmas legyen a családok számára a kikapcsolódásra, de akár nagyobb rendezvények megtartására is.

Első lépésben kivágták az óvoda előtti dús, a kilátást korlátozó növényzetet, de természetesen gondoskodni fognak a terület parkosításáról. A parkban pedig, az egyik helyi vállalkozó felajánlásaként tizennégy beton virágtartót helyeznek el, emellett nap­elemes világítást és padok kihelyezését is tervezi a polgármester.

Azt szeretné, ha lakossági összefogással valósulhatna meg mindez, hogy mindenki magáénak érezze a parkot. Az orvosi rendelő és az óvoda kerítésének újrafestése is tervben van, szintén társadalmi munkában, amelyhez az önkormányzat biztosítaná a festéket.

Parkolókat is kialakítanak a közelben, ami a templomba és a temetőbe autóval érkezőknek is könnyítés lesz – tette hozzá a polgármester.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában