Terméskővel erősítik meg

2020.05.19. 10:30

A Sió, a Nádor és a Völgységi-patak töltése is károsodott

Wessely Gábor

Rézsűmegerősítést végeznek Kölesd mellett a Sió-töltésen, mintegy kétszáz méter hosszban. Terméskövekkel gátolják meg a jobb parton azt, hogy a víz tovább bontsa, még szakadozottabbá tegye a védművet. A több helyszínen zajló vízügyi projektet tavaly májusban kezdték, és előreláthatólag az idén ősszel fejezik be. Háttér-információval Beke Zsolt, a területileg illetékes vízügyi igazgatóság szekszárdi szakaszmérnökségének vezetője szolgált.

– A balatoni vízeresztések sok kárt okoztak a Sió gátjaiban Tolna megyében – mondta. – A helyreállítás javában zajlik több helyszínen, a Nádor-csatorna és a Völgységi-patak mentén is, mivel azok az érkező nagy mennyiségű víz miatt visszaduzzadtak, és ott is károk keletkeztek. Szükségessé vált a beavatkozás, a rézsűvédelem. Kölesdnél egy kisebb kanyart vesz a Sió, ez is hozzájárult a töltés romlásához. Magával ragadott a víz, amit csak tudott. A közelben van egy gátőrházunk; azt is védenünk kell. A helyreállítási munkák a tervezett ütemben haladnak.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában