orvosok

2020.05.18. 07:00

Mától működik a sürgősségi fogorvosi ellátás Tamásiban

A védelmi intézkedések enyhítése nyomán az egészségügyi ellátások, szolgáltatások is fokozatosan újraindulnak Tamásiban is.

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Erről az önkormányzat a hivatalos honlapon tájékoztatta a lakosságot, hangsúlyozva, valamennyi ellátás során a betegek között legalább másfél méter távolság biztosítása szükséges és kötelező.

Mától, azaz május 18-tól a fogorvosi alapellátás során minden nap reggel nyolc és tizenegy óra között sürgősségi ellátás történik. Ilyen lehet a fog eltávolítása, panaszos fog idegelése, vérzéscsillapítás, tályog megnyitása, valamint gyógyszerfelírás.

A háziorvosi ellátásban, az I. számú körzetben dr. Csendes Lajos, a II. számú körzetben dr. Szatmári László rendel, és helyettesít is a III. számú körzetben. A IV. számú körzetben dr. Tímár Tibor látja el a betegeket. Rendelési időkben óránként maximum négy főt tudnak fogadni személyesen.

A házi gyermekorvosi ellátásban dr. Rátkai Ildikó gyermekorvos rendel az I. számú gyermekkörzetben. A betegek egy kísérővel érkezhetnek a vizsgálatra, egy órára maximum négyen kerülnek előjegyzésre. A kötelező és ajánlott védőoltásokat változatlanul beadják a védőnőkkel tartott tanácsadás keretében. A II. számú gyermekkörzetben dr. Bartalos Petra Margit gyermekorvos rendel.

A védőnői ellátás jelenleg is változatlan rendben zajlik, távkonzultáción: hétfőn várandós tanácsadás, a csecsemőtanácsadás kedden dr. Bartalos Petra körzetében, szerdán dr. Rátkai Ildikó körzetében. Ha ez nem lehetséges, akkor személyes találkozás a védőnői tanácsadóban zajlik, óránként maximum két személyt látnak el. Belépéskor hőmérsékletet mérnek, a váróhelyiségben csak egy gondozott és egy hozzátartozója lehet jelen. Két gondozott megjelenése között szellőztetnek, a használt eszközöket, a bútorzatot fertőtlenítik.

Az ügyeleti ellátás sürgős, szükség szerint elengedhetetlen, ezért a betegeket telefonos adatfelvétel alapján, egy kiadott csekklista figyelembevételével szűrik. A telefonos egyeztetést követően, – amelyet egyébként minden ellátás során előzetesen kérnek −, ha nem áll fenn koronavírus szempontjából gyanús eset, az ügyeleti telephelyre érkező betegek ellátása a megszokott rendben zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában