szakályi hírek

2020.05.20. 12:30

Több kisebb, de fontos fejlesztés készült el Szakályban

A koronavírus elleni védekezés jegyében telt az elmúlt időszak Szakályban is, de közben azért megvalósult néhány fontos fejlesztés. Ezekről Feuerbach Szabolcs polgármester számolt be portálunknak.

Markovics Norbert

Fotó: Beküldött kép

Az általános iskola és a művelődési ház között elkészült egy hatvan méteres járda – kezdte a polgármester. A cél az volt, hogy az iskola tanulói ne közvetlenül a 65-ös főút mentén közlekedjenek a két gyakran látogatott helyszín között, hanem egy biztonságosabb útvonalon. A projektet az önkormányzat önerőből finanszírozta, közel 300 ezer forintba került.

Feuerbach Szabolcs mutatja az újonnan átadott járdát (Beküldött képek)

A központi buszmegállóban helyére került egy új kerékpártároló, melynek köszönhetően végre rendeződhet a bicikli-helyzet, munkanapokon rengeteg kétkerekűt lehetett ugyanis látni a környező fáknak vagy épp kerítésnek döntve. A tárolót a falu egyik lakója, ifj. Orsós Péter ajánlotta fel.

Használatban a régóta várt biciklitároló

Megkezdődött a temetőben található negyvennégy gesztenyefa megmentése is. A világháborúk hősi halottainak emlékére ültetett idős fákat már évek óta sújtja egy vélhetően gombás megbetegedés, ezért most szakemberek két ütemben gomba- és rovarölő szert injektáltak a fák gyökérzetébe. A két kezelés összesen közel félmillió forintjába került az önkormányzatnak.

Két kezelésen estek át a betegeskedő gesztenyék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában