túra

2020.05.17. 15:50

Újabb megyei túraútvonalon indultunk el

Fekete Dávid

Forrás: Shutterstock

A Dél-dunántúli Piros Túrának három megyei szakasza van. Az egyik Mőcsényen és Zsibriken át vezet. Mi fordítva indultunk el, tehát ezt a szakaszt kezdtük el, nem pedig a Szekszárd-Csatári völgy etapot. A hivatalos menetrend szerint ez volna az első szakasz, ezt követi a Szálka-Mőcsény, végül a Mőcsény-Zsibrik szakasz, végül Ófalu előtt fut ki a megyéből a túraútvonal. Legnagyobb látnivalója az Eszter pusztai templomrom, erről legközelebb beszámolunk. Ezúttal a Zsibriki tavat vettük jobban górcső alá.

Kellemes, nyugodt tó, mely mellett az ember megpihenhet, kikapcsolódhat, nézelődhet. Hattyak, kacsák és kócsagok könnyed életét figyelheti meg, miközben a nádasok ringása és a víz hullámzása meditatív monotonitása ellazítja. A tó környékén lankák érnek egymásba. A tóhoz vezető út, avagy a tótól elvezető út nagyon hanhulatos, alagútszerűvé válik a fölébe hajoló faágak miatt.

[embed]]

Címkék#tavak#túra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában