társadalmi összefogás

2020.05.17. 18:10

Vadhússal ismerték el a mentőállomás munkáját

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak kezdeményezésére és szervezésében, az Országos Mentőszolgálat Szekszárdi Mentőállomásának dolgozói konyhakész vadhús-egységcsomagokat vehettek át május 14-én.

Az esemény az országban zajló széleskörű társadalmi összefogás részeként, a vadászok, vadgazdálkodók által tett felajánlások helyi megvalósulása, mellyel nagyrabecsülésüket fejezik ki az egészségügyi intézmény dolgozóinak munkája iránt. A konyhakész, kiváló minőségű gímszarvashúsból készült csomagokat a felajánló Gyulaj Zrt. képviseletében Gőbölös Péter vezérigazgató és a szervezést végző tájegységi fővadászok (Döbrösy Szabolcs, dr. Bleier Norbert és Lakatos István) adták át.

A Szekszárdi Mentőállomás részéről Kis-Nagy Gyula, az állomás vezetője vette át a csomagokat és köszönetét fejezte ki a kezdeményezés megvalósítóinak, és rajtuk keresztül Tolna megye egész vadásztársadalmának.

Dr. Bleier Norbert tájegységi fővadász hozzátette: az ötlet a tájegységi fővadászok vadgasztronómiával foglalkozó munkacsoportjától eredt. Apropóul a COVID–19 miatti járványhelyzetben helytálló egészségügyi dolgozók tisztelete szolgált. Az akcióval jelezni szerették volna, hogy a vadásztársadalom gondol rájuk a nehéz körülmények között, elismeri erőfeszítésüket és nagyra becsüli munkájukat.

Hogy a mentőállomás lett a helyszín, a célkitűzésből adódik, hiszen az ott dolgozók a frontvonalban végzik tevékenységüket. A Gyulaj Zrt. Tolna megye egyik legmeghatározóbb vadgazdálkodójaként azonnal élt a felajánlás lehetőségével. Országszerte több mint harmincöt helyszínen zajlott/zajlik ez az eseménysorozat. Lehetséges, hogy lesz még ilyesmire példa, árulta el dr. Bleier Norbert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában