pályázat

2020.05.08. 12:30

Védett épületek felújítására pályázhatnak

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock

Pályázatot írt ki a Város­építő Bizottság védett épületek felújításának támogatására. Az önkormányzat közleményében azt írják, a város közigazgatási területén a műemléki védelem, a helyi egyedi védelem alatt, vagy a helyi védett területen álló ingatlanok, épületek, épületrészek vagy műtárgyak felújítási, korszerűsítési, illetve építési munkáira lehet pályázni. Kérelmet adhatnak be az érintett épületek tulajdonosai, kezelői, valamint a társas tulajdonban lévő védett épületek önálló rendeltetési egységének tulajdonosai önállóan.

Támogatást többek között homlokzatok, lábazatok, tetőszerkezetek felújítására, eredeti szerkezetű nyílászárók cseréjére, utcaképet meghatározó hagyományos kerítések, kapuk, támfalak helyreállítására, az épület állékonyságának megőrzésére lehet igényelni. A pályázatokat két példányban kell benyújtani az önkormányzathoz 2020. május 29-ig. A Városépítő Bizottság 2020. június 15-ig bírálja el a beadványokat.

Részletek a www.paks.hu honlapon találhatóak, illetve érdeklődni lehet a [email protected] e-mail-címen és a 75/500-524-es, valamint a 75/500-561-es telefonszámon hétfőn, kedden és szerdán 8 óra 15.30 között, illetve pénteken 8 és 12 óra között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában