társadalmi szerepvállalás

2020.06.10. 18:10

Élelmiszeradomány a gyerekeknek

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Két és fél millió forint értékben harminchárom tonna élelmiszert vehetett át tegnap a Coop Segély Alapítványtól a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat I. számú Gyermekotthona. Az adományt a CO-OP Hungary Zrt. megbízásából a tamási Kop-Ka Zrt. nyugalmazott elnöke Jakab Ede adta át Berlingerné Sashegyi Katalin megbízott intézményvezetőnek. Az eseményen jelen volt Ács Rezső is, aki arról beszélt, hogy éppen akkor kezdett polgármesterként dolgozni, mikor az első ilyen közös akció volt. Azt vallja, hogy egy vállalkozás erejét az mutatja meg, hogy mennyire veszi komolyan a társadalmi szerepvállalást.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amely ismét az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő, ezúttal összesen 8268 gyermeknek juttat el országszerte huszonötmillió forint értékű, nyolcvanhét tonnányi saját márkás alapélelmiszerekből álló adományt. A kereskedelmi csoport alapítványán keresztül tíz éve folytatja karitatív tevékenységét, amelynek keretében ezidáig több mint százharmincmillió forinttal támogatta a rászorulókat. A három hónapja tartó járványhelyzet új feladatok elé állítja a gyermekeket ellátó szociális intézményrendszert, így a segítségnyújtás többlet hozzáadott értéket jelenthet, hiszen az étkeztetési költségkereten így felszabaduló források más fontos célokra fordíthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában