Trianon 100

2020.06.08. 15:30

Magyarságukról árulkodnak a rajzok

Hanol Erzsébet

Fotó: Örökségünk mozgalom

Az Örökségünk mozgalom egy videóval emlékezett meg a trianoni döntésről. „Száz év, száz üzenet” – ez a mottója az összeállításnak, amely paksi és kézdivásárhelyi gyerekek üzeneteiből, valamint Gyulai István Örökségünk című szerzeményéből áll.

Miként azt a mozgalom életre hívói, Vida Tünde, Babai István, Gyulai István és Kövi Gergő elmondták, ugyanolyan visszafogottan szerettek volna emlékezni, mint amilyen szerényen, csendben indult útjára az Örökségünk című dal, amelyet azóta a világ számos pontján elénekeltek. Az eredeti klip paksi bemutatóján, 2015 októberében, kézdivásárhelyi gyerekek voltak a közreműködők, így a paksiak mellett őket kérték arra, hogy rajzolják, fotózzák le, mit jelent számukra magyarnak lenni, magyarul beszélni.

A kezdeményezők köszönetüket fejezték ki a Paks II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjainak, pedagógusainak és Antóni Józsefné igazgatónak, valamint a Kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola tanulóinak és tanítójuknak, Kelemen Évának, az Örökségünk erdélyi nagykövetének.

Borítókép: pillanatkép a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában