közel két és fél méter magas

2020.06.02. 18:05

Százötven kilós pápaszobor kerül a templomkertbe Tolnán

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

A helytörténeti kiadványok vélhetően úgy fogják emlegetni Ravasz Csabát, mint azt a plébánost, aki megteremtette, elindította Tolnán II. János Pál pápa kultuszát. Ugyanakkor szerepelnie kell majd ezekben a feljegyzésekben Rózsa László diakónus nevének is. Ő hozta a városba 2018-ban a szentté avatott pápa hajereklyéjét, most tavasszal pedig egy róla készült egyméteres szobrot. Azt a plébánián helyezték el, ahol a közösségi terem Szent II. János Pál nevét viseli.

A pápaszobrok a történelmi lengyel város, Przemyśl mellett egy faluban készülnek, bronzhatású, márványporral elegyített műgyantából, különböző méretekben. (Lengyelországban a lengyel pápa iránti tisztelet érthető módon igen erős.) Nemrégiben egy újabb alkotás érkezett onnan Tolnára a diakónus logisztikai munkájának köszönhetően.

Ravasz Csaba plébános a pápaszoborral (Fotó: Wessely Gábor)

Ez egy életnagyságúnál nagyobb, két méter negyven centi magas, százötven kilós műgyanta szobor. Időjárásálló. Egyelőre a templomba került, de majd szabad téren, a templomkertben lesz a végleges helye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában