felhívás

2020.09.20. 13:00

Egy kutya kiadással, felelősséggel is jár

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Felhívást tett közzé a Tamási Polgármesteri Hivatal a város honlapján. Ebben kérik az ebtartókat, hogy a három hónaposnál idősebb ebeket jelentsék be a hivatalnál, a négy hónaposnál idősebb kutyákat lássák el transzpon­derrel és kötelező védőoltásokkal. A felhívás emlékeztet: az ebtartó köteles minden három hónapnál idősebb ebet veszettség ellen beoltatni. A három hónapos kort elért ebeket harminc napon belül, az első oltást követően hat hónapon belül, ezt követően pedig évenként kell az oltást ismételni.

Emellett az ebtartónak kötelessége bejelenteni, ha állata a három hónapos kort elérte, elhullott vagy elveszett, ha a tartási helye megváltozott, illetve új tulajdonoshoz került. Ebösszeíráskor köteles a kért adatokat az önkormányzatnak megadni, a jegyző a bejelentett ebekről nyilvántartást vezet. Hazánkban 2013. január elseje óta, minden négy hónaposnál idősebb eb, csak az állat egyedi azonosítását lehetővé tevő transzponderrel azaz mikrochippel megjelölve tartható. Ennek elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabásával járhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában