bonyhádi testület ülés

2020.11.03. 15:30

Pályáztatják a múzeum igazgatói álláshelyét

Szeri Árpád

Forrás: MW-archívum

Fotó: Mártonfai Dénes

A nyílt ülés tíz előterjesztéséről döntött múlt csütörtöki tanácskozásán Bonyád önkormányzata. A képviselők valamennyi témakörnek zöld utat adtak. Így annak is, hogy az önkormányzat megvásárolja a Perczel utca 9. szám alatti épület egynyolcad tulajdonrészét. Ennek köszönhetően száz százalékban a város tulajdonába kerül a műemléki kúria, amely egykor a Perczel-családé volt. Miképpen az előterjesztésben olvasható, az épület műszaki állapota évek óta romlik. Többször felmerült az épület hasznosítása, de pályázati támogatást a rendbehozatalra a közös tulajdon miatt nem lehetett igénybe venni. A döntéssel tehát lehetőség nyílik arra, hogy a jövőben, amennyiben ismét adódik pályázati forrás a felújítására, a munka megkezdésének ne legyen akadálya a tulajdonjogi kérdés.

A Völgységi Múzeum tavalyi tevékenységéről szóló beszámolót követően Filóné Ferencz Ibolya polgármester megköszönte dr. Szőts Zoltán munkáját, ugyanis az intézmény vezetője nyugállományba vonul. Aktív és egészséges nyugdíjas éveket kívánt neki – valamennyi jelenlévő nevében. Szintén a napirendi pontok között szerepelt a múzeum igazgatói állásáról szóló döntés meghozatala. Az ülésen elhangzott: az önkormányzat újból megpályáztatja az álláshelyet, ugyanis a bíráló bizottság eredménytelennek nyilvánította a határidőig beérkezett jelentkezést. Történt ez azért, mert az induló nem felelt meg a törvény által előírtak szerint meghirdetett kiírásnak. Arról határoztak, hogy november elsejétől a pályázat eredményes lezárásáig – de legfeljebb 2021. június 30-ig – Binder Borbálát, az intézmény munkatársát bízzák meg a vezetői feladat ellátásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában