jótékonyság

2020.12.15. 14:00

Gyermekotthonok lakóinak készítettek csomagokat

A Paks II. Zrt. munkatársai idén karácsonykor is csatlakoztak a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kezdeményezett karácsonyi országos adománygyűjtéshez. A társaság a Tolna megyei gyermekotthonokban élőket ajándékozta meg. Idén százötven csomagot készítettek számukra.

Kalmár Klaudia

Fotó: Beküldött kép

Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója az adománygyűjtő akcióval kapcsolatban elmondta, hogy fontosnak tartják a társaságnál a társadalmi szerepvállalást, ezért minden évben igyekeznek támogatni a rászorulókat valamilyen formában. A jótékonysági akciót a társaságon belül a kommunikációs igazgatóság koordinálta. Gyűjtöttek már a Tolna Megyei Balassa Kórház gyermekosztályának és a Paks Kistérségi Szociális Központ Családsegítő Szolgálatának, valamint a Tamási Caritas Egyesületnek is.

– Plüssmackó vagy egy finom illatú parfüm, kisautó, játék szerszámkészlet, ezek mind-mind olyan dolgok, amelyeket a legtöbb ember bármikor megvásárolhat gyermekének. A gyermekotthonokban élők azonban legtöbbször csak álmodoznak minderről. – Azért, hogy az álmok valóra váljanak, advent idején szerencsére sokan gyűjtésbe kezdenek vagy csatlakoznak egy-egy jótékonysági akcióhoz – fogalmazott Mittler István.

A jótékonysági programra ebben az évben több mint száz csomagot állítottak össze a Paks II. Zrt.-nél dolgozók úgy, hogy figyelembe vették a gyermekek egyéni kívánságait.

– Örömmel mondhatom – tette hozzá a kommunikációs igazgató –, hogy az adakozókedv évről évre növekszik társaságunknál is. Idén jóval több kollégánk szeretett volna csomagot készíteni, mint amennyire szükség van. Mindez annak ellenére alakult így, hogy jelentősen nőtt a csomagok száma, tavaly százhúsz, idén pedig százötven gyermek számára segíthettük névre szóló ajándékkal szebbé tenni a karácsonyt – mondta.

– A Paks II. Zrt. – ahogyan azt a kommunikációs igazgató kiemelte – nagy hangsúlyt fektet a karitatív tevékenységekre. A társaság évek óta szervez például véradást munkatársai számára a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével közösen, és ebben a jelenlegi koronavírusos járványhelyzet ellenére sem történt változás. Az ilyen módon megvalósult véradó akcióra legutóbb szeptemberben került sor.

A karácsonyi adományozásnak is komoly hagyománya van immár, és ezt a jövőben is folytatni szeretné a társaságunk – fejezte be a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

Borítóképen: Készülnek a névre szóló ajándékcsomagok az otthonokban élő gyerekek számára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában