atomváros

2021.01.03. 09:30

Biztonságos az energiaellátás

TEOL

Mohács, 2020. szeptember 24. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a mohácsi Duna-hídról tartott sajtótájékoztatón Mohácson 2020. szeptember 24-én. A jövõ év elsõ felében lezárulhat a híd tervezése, így a kiviteli közbeszerzés sikeres lezárultát követõen, és minden szükséges feltétel teljesülése esetén akár másfél-két éven belül megkezdõdhet a létesítmény kivitelezése. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Ország­gyűlés fenntartható fejlődés bizottságában tartott beszámolót, melyben kiemelte a paksi erőművet is.

– A koronavírus-járvány ellenére a tervek szerint halad az energia- és klímapolitikai célok végrehajtása – tájékoztatott. Hangsúlyozta, hogy a változó körülmények között is biztonságos a hazai energiaellátás. A paksi atomerőműben a járványidőszak alatt a bevezetett intézkedések eredményeként biztosítottak a folyamatos villamosenergia-termelés feltételei, a nukleáris biztonság követelményeinek megfelelően.

Hozzátette, hogy a Paks II. Atomerőmű Zrt. benyújtotta az új atomerőművi blokkok létesítésére vonatkozó kérelmét, valamint a fizikai védelmi engedély megszerzésére irányuló kérelmét az Országos Atomenergia Hivatalhoz.

Borítóképen Palkovics László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában